Ai un magazin online? Iată de ce ar trebui să dezvolți și o aplicație de mobil

Internet Marketing

ian. 15
Avantajele dezvoltării unei aplicații mobile pentru magazinele online
  •  Gradul mare de acoperire a internetului mobil, precum și interesul crescut al românilor pentru telefoane inteligente face ca magazinele online să se orienteze tot mai des către aplicațiile de mobil.
  •  În 2017, peste 40% din totalul cumpărăturilor online au fost realizate de pe un telefon mobil, iar rata de conversie în cazul aplicațiilor o depășea cu mult pe cea înregistrată de desktop.
  •  Printre avantajele devoltării unei aplicații pentru un magazin online, se numără ușurința de a plasa o comandă și a efectua plăți, precum și posibilitatea de a trimite utilizatorului oferte cât mai personalizate.

Potrivit unui studiu al celor de la GPeC România, în anul 2017 peste 40% din totalul comenzilor online au fost realizate de pe un telefon inteligent. În plus, rata de acoperire a internetului mobil se apropia de 85%, în comparație cu 55%, rata de penetrare a internetului fix.

De asemenea, potrivit acelorași date, rata de conversie inregistrată de aplicațiile mobile a depașit-o în 2017 pe cea inregistrată de desktop .

Și în ceea ce privește traficul, telefoanele mobile ajung să domine clasamentele. Astfel, în același an, 70% din traficul online era generat de telefoanele mobile.

Iată, așadar, dacă este să luăm în calcul datele de mai sus, pentru a avea succes cu afacerea online nu mai este suficient să îți construiești un website mobile friendly. Pentru a trece la nivelul următor si a te bucura de trafic și vânzări mai mari este necesar să investești într-o aplicație de mobil.

De ce se bucură aplicațiile mobile de un succes atât de mare?

În ultimii ani, a devenit posibil ca tot mai multe operațiuni să fie efectuate cu ajutorul smartphone-urilor, de la achiziția de bunuri și până la diferite operațiuni bancare. Este mai simplu să intri doar cu o atingere în aplicația preferată, să vezi direct ofertele și produsele noi și să plătești rapid și în siguranță.

Dacă nu ești convins, iată câteva beneficii de care te poți bucura odată ce ai lansat o aplicație de mobil.

1. Clienți mai loiali

Așa cum spuneam și mai sus, oamenii s-au obișnuit să rezolve multe dintre problemele cotidiene cu ajutorul telefonului, și aici intră și comanda de produse ori servicii online. Așadar, dacă le vei pune clienților la dispoziție posibilitatea de a cumpăra de la tine simplu și rapid, din aplicație, poți fi sigur că aceștia te vor alege în detrimentul unui magazin online obișnuit.

2. Plată rapidă și mai sigură

Aplicațiile de mobil oferă mai multă siguranță și rapiditate atunci când vine vorba de plata online. Evident, acest lucru depinde foarte mult și de felul în care este dezvoltată aplicația, deci trebuie să fii foarte atent la funcționalitățile acesteia și la ce anume îți oferă dezvoltatorul.

Văzând că plata este sigură și rapidă, pe deasupra, clientul va căpăta încredere în tine și va prefera să își facă cumpărăturile folosind aplicația și nu website-ul. Asta nu înseamnă însă că trebuie să îl neglijezi pe acesta din urmă. Aici ai toate informațiile complete despre firmă, poate un blog, o structură mai complexă, etc., deci este în continuare foarte important pentru afacere. Aplicația vine în completarea site-ului, nu îl înlocuiește.

3. Oferte dedicate

O aplicație de mobil poate aduna mult mai multe date despre utilizator și poate stabili cu mai multă precizie locația acestuia. Cu ajutorul acestor date vei putea sa concepi și să trimiți utilizatorului, prin intermediul notificărilor push oferte cât mai atractive și la obiect.

În încheiere însă, trebuie menționat faptul că o aplicație de mobil nu va înlocui website-ul afacerii, deci în continuare va trebui să acorzi atenție actualizării și menținerii funcționaltăților acestuia la nivel optim pentru utilizatori.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!