Ce calități trebuie să cauți la un marketer

Internet Marketing

oct. 06
Ce calități trebuie să cauți la un marketer
  • Marketing-ul reprezintă o parte importantă din strategia de promovare a unei afaceri, iar persoana care se ocupă de asta trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice.
  • În afară de studiile și experiența în domeniu, trebuie să te asiguri că viitorul angajat are și anumite calități precum modestie, creativitate, ambiție, etc.
  • Cea mai importantă calitate a unui marketer de succes este, de departe, autenticitatea.

Indiferent de dimensiunile unei afaceri, aceasta are nevoie de o bună promovare pentru a crește. Așadar, dacă te-ai hotărât să nu mai lași marketingul la voia întâmplării și să angajezi o persoană specializată, iată ce calități ar trebui să îndeplinească aceasta pentru a fi sigur că ai luat cea mai bună decizie:

1. Fire analitică

Știu că ai văzut expresia în toate anunțurile de angajare citite vreodată, însă chiar dacă este dusă în derizoriu, această calitate este foarte importantă. Un marketer bun trebuie să poate analiza diverse date și statistici și să extragă din ele informația de care are nevoie pentru a concepe o strategie de succes.

2. Autentic

În utlimii ani, de când cu explozia rețelelor de socializare, se pune tot mai mult preț pe sinceritate, autenticitate, iar acest lucru este valabil și pentru branduri. Astfel, pentru a putea comunica cu audiența într-o manieră cât mai autentică, responsabilul de marketing trebuie să aibă o fire deschisă, sinceră, autentică.

3. Inteligent

Sunt mulți marketeri care îi cunosc foarte bine meseria, însă nu au acea sclipire de inteligență de care ai tu nevoie. O astfel de persoană va ști să iasă din orice situație cu zâmbetul pe buze și cu capul sus. În plus, va ști cum să își adapteze mesajul în funcție de categoria de public căreia i se adresează.

4. Open-minded

O altă calitate cerută în majoritatea anunțurilor de angajare, indiferent de job. Dacă în alte domenii aceasta poate fi trecută cu vederea sau chiar inutilă, în marketing este una dintre cele mai importante trăsături pe care un specialist ar trebui să le aibă. Firea deschisă la nou îi va ajuta să asimileze și să însușească mai bine concepte noi, inovative din marketing.

5. Modest

Deși nu o vezi cerută în mod express în anunțurile de angajare, modestia este o calitate pe care ar trebui să o cauți la toți angajații tăi. Modestia te ajută să rămâi cu picioarele pe pământ, să nu te crezi mai presus de cât alții și să comunici mai bine cu diferite tipuri de audiențe. În plus, te ajută să fii autentic.

6. Ambițios

Ambiția este o calitate, dacă este orientată în direcția corectă. Așadar, dacă vezi că viitorul angajat este dornic să învețe lucruri noi și să se autodepășească, înseamnă că e pe drumul cel bun. În schimb, dacă ambiția este direcționată mai mult către promovare, competiția cu alți colegi și vânătoarea de poziții, atunci poate ar trebui să analizezi mai bine opțiunile pe care le ai.

7. Creativ

Mulți au impresia că marketingul e ca matematica. Ai învățat ce ai avut de învățat în școală și aia e: de acum aplici ce ai învățat. Din fericire, nu e chiar așa. Marketingul este un domeniu în care trebuie să vii mereu cu ceva nou, trebuie să te adaptezi audienței și așa mai departe. În concluzie, creativitatea ar trebui să se afle pe lista calităților unui bun marketer.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!