Ce calități trebuie să întrunească imaginile postate pe rețelele de socializare

Social Media

dec. 18
Ce calități trebuie să întrunească imaginile postate pe rețelele de socializare
  • Postarea unei imagini pe rețelele de socializare nu pare un subiect care să merite prea multă atenție, însă o alegere neinspirată poate distruge rapid reputația unui brand.
  • O imagine bine aleasă poate fi un bun instrument pentru a-i atrage pe utilizatori pe website-ul afacerii tale.
  • Printre calitățile pe care trebuie să le îndeplinească o imagine de succes pe rețelele de socializare se numără mesajul transmis, emoțiile pe care le stârnește și relevanța ei pentru audiență.
  • Atunci când postezi o imagine, ai grijă ca aceasta să transmită un mesaj, să obții ceva de pe urma ei (de ex. trafic către website) și să nu o faci doar de dragul like-urilor.

La o primă vedere, ai putea spune că principalul scop al postărilor din social media este obținerea de reacții din partea utilizatorilor. Însă like-urile și share-urile nu îi asigură unei afaceri succesul.

Este mai mult decât posibil ca audiența, chiar dacă reacționează masiv la postare, să nu fie interesată și de o achiziție – asta dacă ne raportăm la pagina de social media a unui magazin online, de exemplu.

Pentru a crește vânzările cu ajutorul unei postări, fie ea și doar o imagine, trebuie să atragi utilizatorii într-o pâlnie de vânzări. Așadar, fă din imaginea/postarea respectivă o portiță, o cale de acces, către informații relevante despre un produs, serviciu, etc., de care clienții ar fi interesați. În acest mod vei putea să diferențiezi și clienții care reacționează cu adevărat, de utilizatorii care doar privesc.

Bun, revenind la imagini acum, acestea sunt de multe ori preferate pentru postările din social media.

De ce?

În primul rând pentru că sunt ușor de distribuit și de înțeles de către mai multe categorii de oameni, sunt sugestive și îți pot duce mesajul direct la țintă.

În al doilea rând, pentru că sunt ușor de găsit pe internet, nu necesită multă muncă și nici cheltuieli, iar rezultatele obținute pot fi foarte bune.

Cu toate acestea, trebuie să fii atent la anumite aspecte pe care imaginea distribuită trebuie să le îndeplinească pentru ca reacțiile să fie cele scontate:

  1. Stârnește emoții. Atunci când utilizatorii simt emoție (indiferent de tipul ei), sunt dispuși să reacționeze la aceasta, indiferent că e vorba de like, share sau comment.
  2. Este relevantă. Dacă mesajul imaginii se potrivește cu audiența ta, aceasta va reacționa. Dacă nu, va fi ignorată. Mai simplu nu se poate.
  3. Are culorile potrivite – în acord cu mesajul transmis, dar și cu identitatea brand-ului tău.
  4. Are fonturile potrivite. Dacă alegi să scrii și un mesaj alături de imagine, alege fonturile ținând cont de identitatea brandului, astfel încât acesta să devină tot mai popular printre utilizatori.
  5. Are descrierea și hashtagurile potrivite. Alege cuvintele potrivite pentru a descrie imaginea și implicit pentru a transmite mesajul dorit. Încurajează audiența să interacționeze și să reaționeze la postarea ta, fără a cădea însă în capcana like biting-ului.

 

În concluzie, atunci când postezi o imagine în social media, ai grijă ca aceasta să transmită un mesaj, să obții ceva de pe urma ei (de ex. trafic către website, educarea audienței privind produsele/serviciile tale) și să nu o faci doar de dragul like-urilor.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!