Cel mai bun timp pentru a trimite un newsletter

Marketing afiliat

dec. 28
Cel mai bun timp pentru a trimite un newsletterCel mai bun timp pentru a trimite un newsletter

Află care sunt cele mai bune ore la care poți trimite un newsletter și pe care să le eviți.

  • Un newsletter bun, cu un conținut super nișat și concludent pentru grupul țintă poate aduce mulți clienți fideli unui anumit brand.
  • Pentru ca newsletter-ul să își atingă scopul pentru care a fost creat trebuie trimis în anumite intervale orare cheie.
  • De exemplu, nu este indicat să trimiți un astfel de e-mail înainte de ora 7:00 sau după ora 21:00.
  • În schimb, poți opta pentru intervalele orare 10:00-11:00 sau 14:00-15:00.

Deși pare că era newsletter-elor a cam trecut și această strategie de promovare nu prea mai dă rezultate, în realitate lucrurile sunt ușor diferite. Un newsletter bun, cu un conținut super nișat și concludent pentru grupul țintă poate fideliza mai mulți clienți pentru un anumit brand.

De asemenea, un alt aspect ce trebuie schimbat pentru ca newsletter-ul să își atingă scopul pentru care a fost creat (nu, nu acela de a ajunge direct în trash) este intervalul orar la care se trimite e-mailul.

Dar, să le luăm pe rând.

Cel mai prost timp pentru a trimite un newsletter

În mod obișnuit acest tip de email se trimite ori dimineața devreme, ori seara târziu. Logica aceasta a fost bună la un moment dat, atunci când oamenii nu dispuneau de smartphone-uri și erau nevoiți să își verifice e-mailul de doar două ori pe zi, înainte și după serviciu, școală, etc.

Însă acest lucru s-a schimbat odată cu apariția și răspândirea la o scară mai largă a telefoanelor inteligente. Acum, poți să îți verifici poșta electronică de câte ori pe zi dorești, iar șansele ca să ratezi un anumit e-mail sunt minime.

Așadar, companiile sau micile afaceri care mai merg pe acest tipar pentru trimiterea newsletter-elor riscă să piardă noi potențiali clienți.

Majoritatea oamenilor își verifică e-mailul dimineața, imediat după trezire. În acest caz, puțini ar fi interesați de ce ofertă a mai apărut pe site-ul cutare ori ce articol despre marketing a apărut pe Lead Magnet. Cei mai mulți încearcă doar să ajungă la timp la lucru.

De asemenea, newsletter-ele trimise seara târziu cu speranța că vor fi citite de dimineață, vor avea o rată mică de deschidere și vor sfârși în mare parte în folderul trash.

În concluzie, nu este o idee bună să trimiți newsletter-ul înainte de ora 7:00 sau după ora 21:00.

Cel mai bun timp pentru a trimite un newsletter

Intervalul orar 10-11 pare să fie unul ideal pentru trimiterea unui astfel de e-mail. În această perioadă, utilizatorul vizat și-a pus la punct o parte din task-urile de la serviciu și are ceva timp pentru a-și verifica inbox-ul. Și cum în acest inteval nu prea multă lume trimite newsletter, nu vei avea o concurență prea mare cu care să te lupți.

Un alt interval la fel de potrivit este între orele 14:00-15:00, tocmai pentru că atunci nimeni nu mai trimite astfel de e-mailuri. Se merge pe premisa că persoanele din gupul țintă au terminat cu masa de prânz și, odată întorși la lucru, nu își mai pot verifica e-mailul.

Cu toate acestea însă, există mult mai multe șanse ca cineva să citească un newsletter după ce a revenit la birou decât atunci când este la masă și nu își dorește decât să se relaxeze. Așadar, dacă nu vrei concurență și îți dorești să crești rata de deschidere, poți opta și pentru acest interval pentru trimiterea newsletter-ului.

În afară de alegerea intervalului orar pentru trimiterea newsletter-ului, la fel de important este și conținutul acestuia. Un conținut super nișat, de calitate, și care vine într-adevăr în ajutorul receptorului (cu informații relevante, date concrete dintr-un anumit domeniu, etc.) crește șansele ca acel newsletter să fie deschis, citit și apreciat. Ceea ce nu se poate spune și depre un newsletter conceput doar din inerție, de dragul de a fi trimis, doar pentru că nu exista o mai bună strategie de promovare.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!