Cele mai importante 5 anunțuri de la Conferința F8

Social Media

mai 03
Cele mai importante 5 anunțuri de la Conferința F8

Conferința dezvoltatorilor Facebook (Conferința F8) a venit anul acesta cu o serie de anunțuri importante pentru utilizatorii Facebook, Messenger și Instagram.

  • Cel mai important anunț se referă la lansarea unei aplicații de dating, separat de profilul de Facebook al utilizatorilor.
  • O altă schimbare, este introducerea unui buton ”clear history” care le va permite utilizatorilor să șteargă din contul lor anumite informații.
  • Alte noutăți sunt punerea în vânzare a unui set de realitate virtuală, o funcționalitate numită „watch party”, dar și introducerea unui filtru anti bullying pe Instagram.

După scandalul Cambridge Analytica, Facebook a căzut oarecum în dizgrație (fapt perceput mai ales în scăderea acțiunilor companiei), dar Conferința F8 de anul acesta a readus-o în forță în prim plan. De departe, anunțul care a stârnit cea mai mare vâlvă este cel referitor la lansarea unui serviciu matrimonial, însă în cadrul evenimentului au fost prezentate și alte noutăți atât pentru Facebook, dar și pentru Messenger și Instagram.

1. Aplicație de dating

Așa cum spuneam și mai sus, anunțul a stârnit numeroase reacții în presă și social media. Astfel, politica Facebook de a aduce oamenii mai aproape a căpătat acum un cu totul alt sens.

Deocamdată nu s-au furnizat prea multe detalii privitoare la acest serviciu, dar s-a lăsat de înțeles că va fi gratuit. Dar chiar dacă cei de la Facebook nu vor câștiga prea mult capital financiar de pe urma acestei aplicații, cu siguranță nu același lucru se poate spune și despre capitalul de imagine. Smart move, Facebook!

Utilizatorii vor putea să îşi creeze un profil separat pentru aplicația de dating care nu va fi vizibil pentru prietenii din reţea, iar potenţialii parteneri vor fi recomandaţi pe baza preferinţelor, intereselor și pritenilor comuni.

2. Funcția ”Clear history”

Un alt anunț important de la Conferința F8, mai ales având în vedere scandalul privind utilizarea datelor utilizatorilor, este lansarea unei funcții care va permite utilizatorilor să vadă ce aplicaţii şi site-uri trimit informaţii reţelei de socializare, să şteargă date din conturile lor şi să împiedice Facebook să le stocheze.

3. Funcția ”Watch Party”

Această funcție le va permite utilizatorilor să vadă împreună, în același timp, un eveniment și să comenteze în timp real pe baza acestuia. Informații despre această funcție au mai fost furnizate în trecut, însă nu în mod oficial.

4. Punerea în vânzare a setului VR Oculus Go

Headset-ul de realitate virtuală (VR) va fi pus în vânzare la prețul de aproximativ 200 de dolari. Acest dispozitiv de sine stătător le va permite utilizatorilor să utilizeze funcția Watch Party, dar și să joace anumite jocuri sau să facă streaming ESPN, Netflix sau Showtime pe headset.

5. Filtru anti bullying pe Instagram

Deși subiectul nu a stârnit prea mare vâlvă, importanța lui este destul de mare. Astfel, acest filtru va identifica comentariile rasiste, care aduc atingere demnității unei anumite persoane sau care conțin amenințări, etc. De asemenea, filtrul va alerta dezvoltatorii dacă o acțiune de acest fel are loc de mai multe ori. Acesta poate fi dezactivat însă, din setări.

În afară de aceste 5 anunțuri, considerate a fi cele mai importante de la conferința dezvoltatorilor F8 de anul acesta, de menționat mai sunt și modificările minore aduse Messenger și WhatsApp. Pe acesta din urmă va fi disponibil de acum înainte și apelul video de grup, iar Messenger va avea disponibilă și o temă închisă la culoare (dark mode).

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!