Crește rata de conversie cu ajutorul video-urilor

Vânzări pe site

ian. 24
Crește rata de conversie cu ajutorul video-urilor

Conținutul video îți poate crește simțitor traficul și rata de conversie

  • Videoclipurile au început să aibă un rol din ce în ce mai important în ceea ce privește content marketing-ul.
  • Un utilizator nu acordă mai mult de 15-20 de secunde unei pagini web și majoritatea nu citesc mai mult de 20% din conținutul acelei pagini.
  • Nu orice tip de video îți va aduce mai mult trafic și conversii. Acesta trebuie să fie scurt – nu mai lung de 1-2 min. –, în concordanță cu profilul afacerii și să aibă un script convingător.
  • Conținutul video creat îl poți folosi în landing page sau pentru a te promova pe Facebook, Youtube, Instagram, etc.

Tot mai mulți utilizatori de internet preferă să afle informații despre un anumit produs sau să se pună la curent cu ultimele noutăți privind un video și lăsând la o parte textele lungi, care necesită un timp îndelungat pentru a fi citite.

De altfel, potrivit unor date strânse în ultimii ani de către companii de profil, se pare că un utilizator nu acordă mai mult de 15-20 de secunde unei pagini web și că majoritatea acestora nu citesc mai mult de 20% din conținutul acelei pagini. Evident, acest lucru poate să nu fie valabil pentru website-urile super nișate, care au o audiență fidelă, avidă de informații.

Cum trebuie să arate un video care să îți crească rata de conversie?

Videoclipurile nu sunt atât de populare – cel puțin printre micile afaceri – deoarece mulți știu că trebuie să investești mult timp și mulți bani pentru a crea ceva de calitate. Dar chiar dacă este mai greu să faci un video decât un text, trebuie avute în vedere și beneficiile finale. Având în vedere faptul că raportul cost-beneficii este unul pozitiv, merită încercată și varianta creării de conținut video în regim propriu (fără ajutorul companiilor specializate). Deci, cum ar trebui să procedezi?

1. Scriptul

Înainte de conceperea efectivă a filmului de promovare/prezentare etc., gândește-te la un scenariu scurt pe care să îl urmezi. Ai grijă ca acesta să fie în concordanță cu tipul de activitate pe care îl desfășori, să fie scurt și la obiect și, mai presus de toate, atrăgător pentru utilizatori.

Câteva idei pentru scenariu: folosește o introducere care să capteze atenția, arată cât de ușor se folosește produsul pe care îl vinzi și ce beneficii aduce, arată dovezi care să îți susțină afirmațiile.

De reținut: video-ul nu trebuie să aibă mai mult de 1-2 minute, altfel riști să pierzi atenția utilizatorilor.

2. Stilul

Nu orice tip de video îți va aduce mai mult trafic și conversii. Nu poți încropi ceva la întâmplare și să te aștepți la rezultate uimitoare apoi. Trebuie să faci ceva cercetări, să arunci un ochi și la concurență, să ceri mai multe păreri și să hotărăști în final ce tip de video sau script se potrivește cel mai bine afacerii pe care încerci să o promovezi.

De exemplu, dacă ai o afacere cu flori nu ar fi indicat să concepi un video foarte business, serios, întunecat, etc. Pune la punct un film care să stârnească emoții, să îi inspire utilizatorului noi idei și momente în care ar trebui să dăruiască flori. Atenție și la kitch-uri și fraze pompoase, lacrimogene. Sunt de evitat!

3. Bugetul

Pentru că este o mișcare oarecum îndrăzneață să treci de la conținutul scris la cel video – mai ales dacă ești o afacere mică – este înțelept să nu cheltuești prea mult din prima pe un astfel de proiect. Dacă vei eșua la început, cel puțin pierderile nu vor fi foarte mari.

În plus, dacă nu ai resursele necesare pentru a crea propriul video, poți apela la site-urile de freelancing. Aici poți găsi pe cineva care să te ajute în realizarea proiectului, fără a fi necesar să plătești prea mult pentru asta.

4. Plasarea

Odată ce ai finalizat videoclipul, îl poți folosi în landing page sau pentru a te promova pe Facebook, Youtube, Instagram, etc.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!