Cum obții mai multe like-uri pe Facebook (II)

Promovare Facebook

ian. 18
Cum obții mai multe like-uri pe Facebook

Câștigă mai multe like-uri la pagina ta de Facebook prin acești pași simplu de urmat.

  • Organizează un concurs cu premii atractive și cu reguli simple.
  • Asociază-te cu alte brand-uri (nu competitori direcți) și comunități și promovați-vă reciproc.
  • Creează reclame pe care să le targhetezi foarte bine, în așa fel încât conținutul să ajungă acolo unde îți dorești.
  • Folosește informațiile din Facebook Insights pentru a crea un conținut cât mai valoros.
  • Stabilește-ți obiective precise, pune la punct un plan de marketing și fii tot timpul cu un ochi la concurență.

Continuă seria pașilor de urmat pentru o mai bună vizibilitate și, automat, mai multe like-uri obținute la pagina de business. Vezi prima parte aici.

6. Organizează un concurs

Așa cum spuneam și într-o altă postare, nimic nu atrage mai bine utilizatorii decât un concurs cu premii atrăgătoare. Dacă mai impui și reguli ușor de urmat, succesul e asigurat.

7. Asociază-te cu alte brand-uri și comunități

Un simplu like sau un comentariu pe pagina altui brand îți poate deschide noi oportunități de promovare și crește vizibilitatea. Creează legături cu branduri relevante nișei tale, dar nu cu competitori direcți, și promovați-vă reciproc afacerile. Dacă bugetul îți permite, poți să te angajezi și în acțiuni caritabile sau evenimente sportive, sociale, etc.

8. Folosește Facebook Ads

Ai posibilitatea să creezi reclame pe care să le targhetezi foarte bine, în așa fel încât conținutul să ajungă acolo unde îți dorești. Poți opta fie pentru o campanie de publicitate, fie pentru promovarea unei anumite postări.

În crearea unei campanii de promovare ai opțiunea de a alege obiective pentru orice tip de business. În acest caz, pentru obținerea de mai multe like-uri, poți alege ca obiectiv expunerea ad-ului către o audiență cât mai mare. La reclamă adaugă butonul de Like Page, pentru ca utilizatorului să îi fie cât mai la îndemână să își arate aprecierea.

9. Folosește Facebook Insights

Insights îți dă posibilitatea de a vedea cine sunt fanii tăi, unde locuiesc, în ce interval sunt mai activi, etc. Având o viziune asupra acestor aspecte poți face o mai bună targhetare. În plus, tot în Facebook Insights poți vedea care postări au cel mai mare reach, număr de comentarii, like ori share. Folosește aceste informații pentru a crea un conținut cât mai valoros pentru audiența ta.

10. Dezvoltă o strategie de marketing

Despre strategii de marketing pe Facebook am mai vorbit și în alte postări, însă ideea de bază este că trebuie să pui la punct un plan de marketing înainte de a începe să te promovezi în social media. Crește brand awareness-ul, targhetează corect și investește în conținut de calitate și promovează-te eficient.

11. Urmărește concurența

În general, e bine să-ți vezi de treburile tale, dar în acest caz este indicat să mai arunci un ochi și către concurență. Nu să ”furi”, ci să te inspiri, atât din greșeli cât și din reușite. Uitându-te la alții poți să vezi mai clar, obiectiv, ce tehnici funcționează și care nu în obținerea de like-uri, atât la pagină cât și la postări.

12. Stabilește obiective

Obținerea de aprecieri nu are loc peste noapte, este un proces step-by-step, așa că nu ajută doar să dorești mai multe like-uri și să acționezi haotic, la întâmplare, pentru asta. Fă-ți un plan, setează-ți obiective de tip S.M.A.R.T (specific, measurable, attainable, realistic, timely) și urmărește-ți progresul. Așa vei ști dacă să sărbătorești succesul sau, dimpotrivă, să schimbi radical abordarea inițială.

În concluzie, să obții mai multe like-uri la pagină sau la postări nu este chiar așa de greu dacă urmezi pașii corecți și nu sari peste etape. Cu toate acestea, mulți nu reușesc să își atingă obiectivele. Din ce cauză se întâmplă asta? Poate fi vorba despre abordări diferite, de o dorință mai mare (sau mai mică) de reușită sau pur și simplu de disciplină. Ideea e că dacă investești suficient (timp, resurse, etc.) în cele din urmă se vor vedea și rezultatele.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!