Cum transformi conținutul vechi în content video atrăgător

Internet Marketing

sept. 27
Cum transformi conținutul vechi în content video atrăgător
  • Este păcat ca un text muncit, bine documentat și extrem de util pentru audiență să rămână într-un colț uitat al blogului sau website-ului tău.
  • Dacă acesta a avut rezultate bune (creșterea numărului de vizitatori, a lead-urilor, vânzărilor, etc.) la momentul publicării, te poți folosi din nou de succesul acestuia prin readucerea lui la viață cu ajutorul video-urilor.
  • O astfel de strategie te poate ajuta pe mai multe planuri: atragi un nou tip de audiență, crești traficul organic, oferi utilizatorilor conținut diversificat, etc.
  • Principalele tipuri de video-uri pe care le poți face sunt cele de tip slideshow, prezentare de produs, interviu, etc.

Reutilizarea conținutului din site nu este o practică benefică doar pentru creșterea audienței sau a notorietății, ci și pentru bugetul tău. Ce rost are să investești sume astronomice în clipuri video realizate de la zero, când poți folosi pe post de script textele deja create?

Există multe feluri în care poți da o nouă viață contentului mai vechi, însă de această dată voi vorbi doar despre posibilitatea transformării acestuia în conținut video. Înainte însă de a trece la exemple concrete, îți voi prezenta principalele beneficii ale acestei abordări.

Beneficiile reutilizării conținutului

Atragi un nou tip de audiență. De exemplu, conținutul inițial, sub formă de text, a dat rezultate bune printre cei care preferă și au răbdarea și interesul necesare pentru a citi un articol mai lung. Însă dacă îl vei transforma într-un scurt video vei atrage și acea categorie de useri care preferă să se informeze privind rapid un video.

Îți reîntărești mesajul transmis. Dacă ai o anumită conduită, un mesaj de transmis utilizatorilor, poate fi o idee bună să faci asta în mai multe feluri, pentru că fiecare reține informația în mod diferit. Unii rețin mai bine anumite lucruri citindu-le, alții notându-le, iar alții în timp ce le vizionează.

Economisești. Așa cum spuneam și mai sus, nu are rost să investești mereu în conținut nou. Poți face economii serioase, și fără compromisuri, prin reutilizarea conținutului de calitate.

Crești traficul organic. Prin punerea la dispoziția utilizatorilor a mai multor tipuri de conținut îți crești șansele de a atrage mai mult trafic organic către website-ul tău.

Ce tip de conținut poți transforma în clipuri video

1. Articol de prezentare/review

Chiar dacă un utilizator este interesat să afle detalii în amănunt despre un anumit produs, poate fi destul de dificil și plictisitor să parcurgă un text de 2-3000 de cuvinte, oricât de interesant și bine structurat ar fi acesta.

Pe de altă parte, dacă apelezi la o față umană care să prezinte în linii mari acel produs/serviciu, este mult mai probabil să captezi atenția nu doar a unuia, ci a mai multor utilizatori.

2. Texte explicative

Ai o afacere în domeniul construcțiilor și de-a lungul timpului ai postat numeroase articole în care le-ai explicat cititorilor diferite procedee și fenomene des întâlnite în domeniu, etc.? Atunci nu le lăsa să se piardă în neant. Extrage informațiile cele mai importante și transformă-le într-un clip de tip slideshow. Astfel vor fi mai ușor de citit și reținut.

3. Webinarii

Chiar dacă mai sus am vorbit mai mult despre conținut text, și webinariile reprezintă o sursă bună de conținut video. Întregul seminar poate fi greu de urmărit, dar dacă îl împarți pe secțiuni, în clipuri mai scurte, ai toate șansele ca acestea să ajungă la mai mulți utilizatori.

4. Testimoniale

Lăsate în format text acestea se ”pierd” în timp în marea de conținut din site, însă dacă le grupezi pe cele mai interesante într-un colaj video acestea vor deveni mult mai vizibile. Te incurajam sa citesti si articolul nostru despre importanta testimonialelor.

5. Texte educative

Să spunem că ai un blog ce tratează teme de sănătate și ai nenumărate articole bine documentate și interesante pentru audiență, însă destul de stufoase și greu de urmărit. Pentru rezultate mai bune transformă-le într-un video tip interviu cu un specialist în domeniu. Informația prezentată astfel va fi mai intersantă pentru utilizatori, dar și mai ușor de reținut.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!