Google va marca toate site-urile http ca fiind nesigure

Internet Marketing

iul. 23
Google va marca toate site-urile http ca fiind nesigure
  • Începând cu luna iulie și odată cu lansarea Chrome 68, Google va marca toate site-urile accesate prin conexiuni http nesecurizate ca fiind nesigure.
  • Obligativitatea de a folosi un certificat SSL datează încă din anul 2017, însă este valabilă doar pentru website-urile noi.
  • Pentru site-urile deja existente, conexiunea de tip https nu este obligatorie, însă dacă nu există, acestea vor fi penalizate atât de Google, cât și de utilizatori.
  • Google pune la dispoziţia administratorilor web un ghid de instalare şi explicaţii detaliate privind importanţa folosirii tehnologiilor de criptare.

Până acum utilizatorii erau avertizați că sunt pe cale de a accesa un site nesecurizat doar dacă acesta solicita informații despre vizitatori, precum parole, adrese de email, alte date personale. Însă, odată cu lansarea Chrome 68, toate site-urile care nu au migrat către https vor fi marcate ca fiind nesigure. Potrivit reprezentanților companiei, unul dintre ”rolurile” noii versiuni de browser este să educe utilizatorii cu privire la utilizarea conexiunilor nesecurizate.

De menționat este faptul că cei de la Google îi împing de la spate pe administratorii de site-uri de ani buni pentru ca aceștia să folosească certificate SSL și să migreze de la http la conexiuni securizate https. Drept rezultat, în prezent, aproximativ 68% din traficul realizat cu versiunea Google Chrome pentru Android şi Windows trece prin conexiuni securizate. Proporţia urcă la peste 78% în cazul dispozitivelor Chrome OS şi macOS.

Cum faci trecerea de la http la https?

Dacă nu ai făcut asta deja și nu vrei să fii penalizat de Google, tot ce trebuie să faci este să instalezi un certificat SSL, apoi să redirecționezi site-ul către varianta cu conexiune securizată. Nu îți voi detalia acum pașii tehnici pe care trebuie să îi parcurgi. Poți rezolva problema ușor dacă ai un administrator de site ori dacă te pricepi câtuși de puțin la codare, după ce te documentezi singur din online.

De ce să optezi pentru conexiuni securizate?

În afară de faptul că e de bun simț să faci tot posibilul pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei, trebuie să faci asta și ca dovadă de respect pentru vizitatorii tăi. În momentul în care aceștia vor dori să îți acceseze site-ul și le va apărea ”eticheta” de site nesecurizat, fii sigur că mare parte din aceștia vor renunța la acțiune și nu vor mai reveni nici pe viitor.

De ce? Pentru că oamenii au devenit din ce în ce mai grijulii cu datele lor personale, mai ales decând cu isteria GDPR, și sunt mult mai greu de convins să le furnizeze pe orice tip de website, însă mai ales pe cele nesecurizate.

Așadar, încăpățânarea de a nu opta pentru o conexiune securizată te va costa locul în clasamentele motoarelor de căutare și în preferințele utilizatorilor, asta traducându-se în conversii și vânzări mai puține.

În final, pentru ca totul să fie și mai ușor, Google pune la dispoziţia administratorilor web un ghid de instalare şi explicaţii detaliate privind importanţa folosirii tehnologiilor de criptare pentru securizarea conexiunilor stabilite cu dispozitivele vizitatorilor.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!