Vrei mai mult profit din marketing afiliat? Iată 4 strategii folosite de experți

Marketing afiliat

nov. 19
Vrei mai mult profit din marketing afiliat? Iată 4 strategii folosite de experți
  •  Principalul scop al experților în marketing afiliat este să îi ajute pe consumatori să găsească produselele de care au nevoie.
  •  Pentru a capta atenția audienței, însă, și pentru a-și crește și profitul, specialiștii folosesc câteva strategii de bază în domeniu.
  •  În final, totul se rezumă la a furniza informații valoroase pentru clienți, la construirea unei relații cu aceștia, dar și la gestionarea eficientă a afacerii.

Afacerile din domeniul marketingului afiliat s-au tot înmulțit în ultimii ani și toate ”se bat” pe atentia utilizatorilor de internet. Așadar, dacă vrei să ieși în evidență, trebuie să iei lucrurile foarte în serios și să furnizezi consumatorilor informațiile de care au nevoie. Dar și să scoți profit din afacerea ta.

Cum faci asta? Iată câteva strategii folosite de cei mai experimentați din domeniu din care să te inspiri sau poate chiar să le pui direct în practică.

1. Furnizează informații valoroase prospecților

Și o fac gratuit sau, cel mult, în schimbul adresei de email. Însă trebuie să reții că, pentru a cumpăra de la tine, informația pe care o furnizezi trebuie să fie de calitate, dar și de ajutor audienței căreia te adresezi. Iar pentru a furniza conținut de calitate trebuie să te documentezi tu însuți sau să îți pui la bătaie experiența în respectivul domeniu.

2. Știu ce produse să promoveze

Și la ce programe de afiliere să adere. Pentru că sunt programe cu condiții avantajoase pentru afiliați, cu comisioane bune, dar și programe pentru care nu merită să te zbați. De aceea, pentru a fi sigur că ești cu un pas mai aproape de succes, trebuie să te documentezi și să alegi cu grijă programul de afiliere.

Pe de altă parte, trebuie să verifici și dacă în programul respectiv găsești produsele de care audiența ta are nevoie.

3. Au mai multe surse de venit

Este o abordare greșită să te bazezi doar pe un program de afiliere sau un singur tip de produs pe care să îl promovezi. Dacă nu vrei să intri în pierdere (căci produsul respectiv nu îți va aduce venituri în mod constant și nici foarte mari), alege să promovezi mai multe produse din aceeași categorie și să te înscrii la cel puțin două programe de afiliere.

Atenție, însă, să nu cazi în extrema cealaltă. Dacă te întinzi mai mult decât îți este plapuma, nu te vei mai putea ocupa eficient de afacere.

4. Pun bazele unei relații cu prospecții

Experții în marketing afiliat nu vând, ci educă, am putea spune. Este bine știut faptul că oamenilor nu le place să li se impună un anumit lucru. Nu vor cumpăra doar pentru că le spui tu să facă asta. Mai degrabă vor pleca și își vor pierde încrederea în tine.

Pentru a te bucura de succes trebuie să pui de la bun început bazelele unei relații cu prospecții tăi. Le pui la dispoziție informații utile și îi sfătuiești ce produs/serviciu li se potrivește cel mai bine, când e momentul cel mai bun pentru a face o achiziție, etc. În cele din urmă, prospecții vor deveni clienți ca urmare a recomandărilor primite, fapt care denotă o creștere a încrederii în afacerea ta.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!