WhatsApp Business – aplicația care te aduce mai aproape de clienți

Social Media

apr. 14
WhatsApp Business - aplicația care te aduce mai aproape de clienți

Folosești WhatsApp pentru a comunica cu prietenii? Acum îl poți folosi și pentru a-ți promova afacerea

  • Aplicația WhatsApp Business este disponibilă și la noi în țară de la începutul anului, însă doar pe dispozitivele cu Android.
  • Aplicația îți permite să îți faci un profil de business și să iei legătura mai ușor cu clienții.
  • WhatsApp Business este dedicată în special afacerilor mici.
  • Principalele avantaje ale aceste aplicații sunt ușurința cu care poate fi folosită, numărul mare de utilizatori pe care îi poți contacta, precum și faptul că este un serviciu gratuit.
  • WhatsApp Business se poate integra ușor cu WhatsApp Messenger, deci utilizatorii obișnuiți nu trebuie să descarce noua aplicație pentru a putea fi contactați de către companii.

Aplicația WhatsApp Business este pusă la treabă de ceva vreme, însă în țări precum Indonezia, Italia, Mexic, Statele Unite și Marea Britanie. Inițial aceasta a trecut prin faza de testare, fiind accesibilă doar pentru un număr restrâns de utilizatori. Pentru că s-a bucurat de succes, aceasta a devenit disponibilă la o scară mai largă, însă doar pe dispozitive cu Android. La noi în țară este disponibilă doar de câteva luni.

WhatsApp Messenger sau WhatsApp Business?

Probabil ești deja familiar cu funcționalitățile WhatsApp Messenger, așa că nu voi intra în detalii în ceea ce-l privește. În schimb, mă voi axa pe WhatsApp Business. Acesta din urmă îți dă posibilitatea, în plus față de aplicația simplă de messenger, de a-ți crea un profil de business astfel încât potențialii clienți să afle mai ușor detaliile despre companie. De exemplu, adresa, profil, program, număr de telefon, etc.

Un alt aspect important de menționat este că aplicația de business poate fi integrată cu conturile tale de social media, respectiv Facebook și Instagram. Acest lucru este posibil deoarece Facebook a achiziționat WhatsApp în urmă cu câțiva ani, chiar dacă nu a lăsat neapărat ca acest lucru să se vadă.

În plus, din aplicația de business poți crea mesaje standard de întâmpinare pentru clienți atunci când aceștia te contactează pentru prima dată.

De asemenea, trebuie să știi că poți folosi ambele aplicații pe același telefon, cu singura condiție să înregistrezi fiecare aplicație cu un alt număr de telefon. Așadar, nu trebuie să amesteci afacerile cu plăcerea și poți folosi în continuare aplicație de messenger pentru a ține legătura cu prietenii, iar pe cea de business pentru a comunica cu clienții.

Cum te promovezi cu WhatsApp Business

Marketing-ul se îndreaptă cu pași repezi către o comunicare cât mai informală între brand și clienți. Asta dă rezultate acum. Există specialiști de marketing care sunt plătiți cu bani grei pentru a da autenticitate brand-ului pentru care lucrează.
Vestea bună este că tu poți face asta fără a-ți da bugetul peste cap și poți folosi rețelele de socializare sau aplicațiile de genul celei prezentate în acest articol ca pe propriii tăi specialiști de marketing.

Revenind la WhatsApp Business, poți folosi această aplicație dacă ești deținătorul unui restaurant, să zicem, sau a unei cofetării, unui loc de joacă, etc. În principiu, o afacere mică, locală. Clienții te pot contacta foarte ușor pentru a afla detalii despre disponibilitatea meselor din restaurant, pentru comenzi sau pentru o rezervare. Pe de altă parte, tu îți poți informa clienții cu privire la noi promoții și produse, modificări de program, etc.

În concluzie, WhatsApp Business este o aplicație simplu de folosit, utilă în special afacerilor mici care nu sunt dispuse să aloce sume mari de bani pentru alte metode de promovare.
Este, de asemenea, și un canal de comunicare ce te aduce mai aproape de client, stabilind o comunicare mai personală cu acesta.

Vrei să afli cum poți vinde mai mult cu site-ul?

Lasă numele și adresa de email și te contactăm pentru a-ți oferi GRATUIT un audit de marketing pentru site-ul tău (valabil doar pentru site-uri de prezentare, nu si pentru magazine online)!